Home / Actueel / DiveWorld volledig van het gas af

DiveWorld volledig van het gas af

Met het verwijderen van de gasmeter en de gasleidingen is DiveWorld officieel van het gas af. Twee jaar geleden bleek het ventilatiesysteem van de ruimtes boven aan vervangingtoe. Voor eigenaar Niek een goed moment om op zoek te gaan naar een duurzamer alternatief. Tijdens de zoektocht naar een nieuw verwarmings- en ventilatiesysteem besloot hij het nog rigoureuzer aan te pakken en te kijken of hij niet volledig van het gas af kon en dat is na twee jaar gelukt.

Niek, eigenaar DiveWorld: “Binnen DiveWorld is Maatschappelijk verantwoord ondernemen een belangrijk thema. Met name op het gebied van duurzaamheid hebben we de afgelopen jaren grote aanpassingen gedaan om een bijdrage te kunnen leveren aan een beter milieu.”


Ventilatie en verwarming via luchtbehandelingskast

Voor het verwarmen en ventileren van de ruimtes is een luchtbehandelingskast geïnstalleerd. Dit systeem zorgt er voor dat verse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Door middel van een warmtewisselaar wordt de warmte van de vervuilde lucht teruggewonnen en afgegeven aan de verse toevoerlucht, zodat met deze schone lucht ook direct de ruimtes verwarmd kunnen worden.

Niek, eigenaar DiveWorld: “Toen ik besloot dat ik met DiveWorld volledig van het gas af wilde, waren de gasprijzen nog geen fractie van wat ze nu zijn, dus ik ben extra blij dat  we juist nu volledig van het gas af zijn. Naast dat het ventilatiesysteem en de warmtepomp een stuk duurzamer zijn, is het mooi meegenomen dat ik hiermee ook op de energiekosten kan besparen.”


Warmtepomp

De douches worden via een warmtepomp van warm water voorzien én 1,3 miljoen liter water in de duiktoren wordt door dezelfde warmtepomp verwarmd tot 20 graden. Niek: “Dat we volledig van het gas af zijn, is een mooie grote stap in de verduurzaming. Het liefst wil ik ook nog zonnepanelen, maar dit gaat helaas nog wel even duren, omdat eerst het dakleer vervangen moet worden voordat ik zonnepanelen kan plaatsen. Aan de overkant zijn ze hier al mee begonnen, dus ik verwacht dat onze kant op korte termijn aangepakt wordt, zodat we straks niet alleen van het gas af zijn, maar ook volledig zelfvoorzienend zijn in de toelevering van de elektriciteit.”

Dat het volledig van het gas af relatief veel tijd in beslag nam, had er mee te maken dat Niek eerst de kleedkamers wilde aanpakken. Ook deze waren verouderd en hier werd alleen nog gas gebruikt om het douchewater te verwarmen. Na het vernieuwen van de kleedkamers konden de douches ook op deze nieuwe warmtepomp aangesloten worden en kon de gasaansluiting definitief worden verwijderd.


Wilt u meer informatie of heeft u nog vragen over DiveWorld? Klik dan op de onderstaande knop.


Terug naar boven knop